Dinitrol Anti-Roest Center Gosliga & Zn

Dinitrol anti roest center Gosliga & Zn

Het Dinitrol Anti-Roest Center is al meer dan 35 jaar een begrip in Leeuwarden. Hieronder vindt u een kort overzicht vanaf 1989.
Bedrijfshistorie

In 1989 nam Pier Gosliga, eigenaar van een garagebedrijf en een tankstation, de Dinitrol-vestiging in Leeuwarden over. Toendertijd een klein bedrijf met slechts één werknemer, al jaren lang gevestigd op een locatie waar het moeilijk zou worden om aan de steeds strengere milieuregels te blijven voldoen. Pier Gosliga zag groeimogelijkheden en samen met zoon Robin werd besloten tot nieuwbouw.

In 1992 vond de opening plaats van een modern en goed ingericht anti-roest center op industrieterrein Leeuwarden-West. Voor dit nieuwe bedrijf werd een VOF opgericht. Piet Kruisenga, werknemer van het eerste uur, was op dat moment al meer dan 10 jaar bezig met Dinitrol behandelingen. Samen met Robin Gosliga hield hij zich daarom bezig met het uitvoeren van de behandelingen terwijl Pier Gosliga de administratie voor zijn rekening nam.

Terwijl landelijk gezien de markt voor anti-roestbehandelingen kromp, groeide in Leeuwarden de belangstelling juist. Al gauw werd het voor twee man te druk. Het team werd uitgebreid tot drie en later vier personen. Voorspoedige ontwikkelingen natuurlijk – maar het nieuw gebouwde pand was daardoor al snel te klein.

Er waren serieuze plannen voor verbouwing en uitbreiding van het pand toen duidelijk werd dat dat de gemeente Leeuwarden een nieuwe ontsluitingsweg aan wilde leggen. Ons pand stond letterlijk in de weg. In overleg met de gemeente werd het bijna acht jaar oude gebouw gesloopt om enkele meters verderop een nieuw en nog groter pand te bouwen.

In 1999 kon de in de loop der jaren opgedane kennis en ervaring worden verwerkt in dit nieuwe gebouw. De indeling van het bedrijf volgt precies het verloop van een Dinitrol anti-roestbehandeling. Voor het schoonmaken werd een aparte ruimte gerealiseerd, voor het drogen en voorbereiden is er voldoende ruimte in de hal en in onze spuitruimte is er met de nodige bruggen ruimte voor de gelijktijdige behandeling van drie auto’s.

In 2004 bestaat ons anti-roest team uit vijf man en groeit het bedrijf nog steeds. De VOF bestaat niet meer, omdat Pier Gosliga het inmiddels wat rustiger aan is gaan doen. Toch blijft ‘& zn’ in onze naam bestaan, want Robin heeft inmiddels ook een zoon – en je weet maar nooit…

In 2012 is het mede door de crisis en de vreselijke wegenbelasting plannen voor de oldtimer branche niet gemakkelijk. We zijn terug naar 4 man en kunnen door goed te plannen nog steeds de bruggen redelijk vol houden. We doen steeds meer 4×4 en campers en gelukkig worden er nog steeds veel nieuwe wagens preventief behandeld.

In 2023 zijn we een van de laatste Dinitrol-stations van Nederland. Klanten uit het hele land weten ons inmiddels te vinden. Aangezien elk merk auto’s nog steeds roestproblemen kent, zijn we niet bang voor de toekomst.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK!
Gosliga & Zn
Dinitrol Anti-Roest Center Schenkenschans 2
8912 AL Leeuwarden
Tel: 058 213 0850
Mail: info@gosliga.com
Scroll naar boven